Deens succesverhaal Oscar Autoverhuur betreedt Genk en revolutioneert autoverhuurmarkt

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Kennen jullie het Deense bedrijf Oscar Autoverhuur al? Deze razendsnel groeiende startup heeft er een sport van gemaakt om de autoverhuurmarkt op zijn kop te zetten, en is nu ook actief in onze Belgische regio. Sinds november 2022 heeft Oscar Autoverhuur een vestiging in Genk, in samenwerking met de lokale Geurts Garage.

Oscar, een innovatieve speler in de mobiliteitssector, won de prijs voor “Best E-commerce Startup” in zowel 2021 als 2022 van de Deense Kamer van Koophandel. Dit is een unicum: nog nooit eerder in de geschiedenis won een bedrijf deze prijs twee jaar op rij. 

Binnen slechts twee jaar tijd heeft Oscar meer autoverhuurlocaties geopend in Denemarken dan concurrenten Sixt, Europcar en Avis bij elkaar. Het succes houdt daar niet op. In de afgelopen twee jaar zijn er meer dan 100 locaties in Nederland en 30 locaties in België succesvol opgestart, waaronder dus ook Genk.

Maar wat maakt Oscar zo uniek? Heel simpel: hun innovatieve bedrijfsmodel. Oscar maakt het mogelijk voor lokale autodealers om voertuigen te verhuren die anders gewoon stilstaan, zoals leenauto’s, lease-retouren of auto’s die moeilijk verkoopbaar blijken. Door dit te doen creëren ze een extra inkomstenbron voor lokale ondernemers. 

Bovendien kunnen ze door hun efficiënte aanpak lagere prijzen aanbieden dan de concurrentie en uitbreiden naar kleinere steden en landelijke gebieden waar traditionele autoverhuurbedrijven niet rendabel kunnen zijn.

De vestiging in Genk biedt nu al een brede vloot aan voertuigen aan, variërend van personenauto’s tot bestelwagens. Dus of je nu op zoek bent naar een betrouwbare auto voor een weekendje weg, of een bestelwagen nodig hebt voor je volgende verhuisklus, Oscar Autoverhuur heeft het allemaal.

Oscar Autoverhuur is een aanwinst voor onze regio en het is boeiend om te zien hoe hun innovatieve aanpak de traditionele autoverhuurmarkt binnen Nederland en nu ook binnen België weet te transformeren.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category